Bewegen is onmisbaar voor een gezond en vitaal lichaam.

Het maakt het lichaam sterker, strakker en minder ontvankelijk voor ziekten en aandoeningen.

Personal coaching

BewegingscoachingBewegingscoachingBewegingscoaching

Tijdens een kennismakingsgesprek, starten we met het scannen van het lichaam via de Multiscan. Zo krijgen we onmiddellijk een beeld van de gezondheidstoestand van jouw lichaam tot in de cel en van daaruit kan ik heel persoonlijk gaan coachen.

We maken een persoonlijk en realistisch trainingsplan op. Hierbij houden we rekening met de testresultaten, gecombineerd met jouw doelen en behoeften met de nadruk op plezier. Waar geen plezier aanwezig is, wordt op termijn niet volgehouden.

De focuspunten van mijn personal coaching

  • Persoonlijk en op maat

  • Veel variatie in oefeningen en combinaties van oefeningen. Zo ontvangen de spieren steeds andere prikkels waardoor geen gewenning kan optreden en de spieren uitgedaagd worden.

  • Rompstabiliteit is van groot belang (goede houding van rug – buik - & bekkenbodemspieren). Een groot deel van de klachten aan het bewegingsapparaat ontstaat namelijk door instabiliteit in het lichaam. Een goede houding is daarom van belang om verantwoord te bewegen en mede klachten en blessures te voorkomen.

  • Tijdens elke trainingssessie probeer ik zoveel mogelijk spiergroepen aan te spreken.

Enkele positieve effecten van regelmatig in beweging zijn:

  • Werkt stressreducerend: Bij bewegen ligt de focus op je ademhaling en de bewegingen die je maakt. Dat zorgt voor rust in je hoofd. Tegelijkertijd maakt je lichaam tijdens matig tot intensief bewegen onder andere endorfines aan. Deze gelukshormonen staan bekend als bestrijders van stresshormonen en zorgen ervoor dat je je lichamelijk veel beter voelt.

  • Houdt je hart gezond: Bewegen heeft een gunstig effect op je hart- en bloedvaten. Want, geregeld bewegen maakt je hart sterker. Het gevolg: het pompt efficiënter het bloed door je lichaam. Dat bloed zorgt vervolgens voor de toevoer van zuurstof naar je spieren en organen. En des te meer je beweegt, des te beter neemt je lichaam zuurstof op. En daardoor kun je uiteindelijk weer beter functioneren en heb je meer energie. Eveneens voorkomt volop in beweging zijn dat je aders dichtslibben, je bloeddruk laag blijft en je verkleint de kans op diabetes en een verhoogd cholesterol.

  • Je slaapt beter: Niet alleen vat je sneller slaap, maar je slaapt ook beter. Een bijkomend voordeel is dat overdag meer uitgerust bent en dat komt je concentratie en productiviteit ten goede. Tip: Sport niet kort voor je naar bed gaat, want dan ben je te energiek om in slaap te vallen.

  • Je versterkt je botten: Naarmate je ouder wordt, worden je botten brozer. Dat is een feit. Om de zogenaamde botontkalking (osteoporose) tegen te gaan, beweeg dan regelmatig voor een gezonde botdichtheid. Vooral beweegactiviteiten waarbij je botten je gewicht moeten dragen zijn goed. Die beweegactiviteiten dragen bij aan een gezonde botmassa. Een sport als zwemmen is minder geschikt, omdat je dan juist je botten niet belast

Bewegingscoaching
Bewegingscoaching
Bewegingscoaching

Bewegen staat nooit op zichzelf. Ook voeding en ontspanning zijn belangrijke aandachtspunten.

Ontdek meer over voedingscoaching