Uit te proberen: gezond en licht recept met groenten en vis

08/01/2018 - 14:00

Dit gerecht wil ik graag met jullie delen, die ik klaar heb gemaakt voor mijn familie op Nieuwjaarsdag. Een gezonde, lichte maaltijd waarvan je je niet overladen en opgeblazen voelt.

Courgetteplakken en aubergineplakken snijden van ongeveer 1cm dikte. Op een bakplaat leggen en besprekelen met wat olijfolie, tijm, rozemarijn en peper. Grillen in een over van 180 graden gedurende 10-12 minuten + enkele takjes trostomaatjes erbij in de oven. Uit de over halen en met de pakken torentjes bouwen. Beginnen met 1 plak aubergine - 1 plak gerookte of rauwe zalm - 1 plak courgette - 1 plakje coquille St; Jacques - 1 plakje aubergine. Zo bouw je 2-3 torentjes per persoon. Je kan de aubergine en courgette ook omwisselen.

De torentjes terug in de oven plaatsen gedurende 10-15 min op 180 graden zodat de zalm en coquilles kunnen garen. Daarna uit de oven halen en borden opmaken. Bovenop de torenetjes heb ik een pure groentenpuree gemaakt van pastinaak en broccoli/bloemkool. Enkel groenten dus geen aardappelen toegevoegd. De groentenpuree kan je afkruiden met kruiden naar eigen keuze.

Ik hoop dat dit gerecht jullie aanspreekt en inspireert om het zelf te proberen. Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe jullie de smaken ervaren.

Hou me op de hoogte.

Groetjes en laat het jullie smaken.

Sofie

Variatie groenten en vis