Je bent te mooi en te waardevol om jezelf steeds weer opnieuw pijn te doen. Een vrij leven zonder eetstoornis bestaat echt!

Aarzel niet langer om je verhaal te vertellen en samen een weg te zoeken naar een gezond en vitaal lichaam.

Eetstoornis niet anders omschreven

Wat is een eetstoornis niet anders omschreven?

Bij een eetstoornis NAO (Niet Anders Omschreven) heb je wel een aantal symptomen van anorexia, boulimia of een eetbuistoornis, maar niet alle symptomen die bij deze specifieke eetstoornissen horen. Je kunt bijvoorbeeld alle symptomen hebben van anorexia, maar een normaal gewicht hebben. Deze eetstoornis is de meest voorkomende van alle eetstoornissen.

Bij een eetstoornis NAO heb je net als bij de andere eetstoornissen en fixatie / obsessie over eten, je gewicht of lichaamsvormen. Meestal heb je last van een verstoord eetpatroon. Er ontstaat een allesoverheersende angst om dik te worden of dik te blijven. Je kunt eetbuien hebben, of op een ongezonde manier je gewicht onder controle houden, door bijvoorbeeld te braken, laxeren of extreem te bewegen. Ook bij de eetstoornis NAO draait (het grootste gedeelte van) je leven om eten, gewicht en uiterlijk. Je schaamt je en er wordt veel weggestoken richting de buitenwereld waardoor je jezelf afsluit en je in sociale isolatie terecht komt.

Ondanks je niet aan alle criteria van een eetstoornis voldoet is deze net zo ernstig als de andere eetstoornissen.

Voel je niet meer alleen en onbegrepen. Aarzel niet langer om je verhaal te vertellen.

Contacteer Sofie